A farsangi időszak legjellegzetesebb édessége és egyben étele a farsangi fánk. Garantáltan még a legnagyobb akaraterővel rendelkezők sem bírják ki, hogy legalább a farsangi időszakban ne csábuljanak el egy finom farsangi fánk kedvéért! Farsangkor fánkot kell enni, és illik házilag is készíteni! Mi sem hagytuk ezt ki! Az elmúlt héten német népismeret óra keretében a 4. a, 6. a és a 7. a osztályok németes tanulóival az iskola tankonyhájában hagyományos szalagos fánkot- Krapfen-t sütöttünk. A tésztát otthon kelesztettük, majd a fánkok kiszaggatása és kisütése az iskolában folytatódott. Minden tanuló nagy igyekezettel vett részt a munkálatokban. Az előkészületek közben megbeszéltük a hozzávalókat, a szükséges eszközöket közösen elővettük és beindult a fánksütő gyár. Érdekes módon inkább a fiúk vállalták be a fánkok kisütését, a lányok maradtak a szaggatásnál. A fánkok sültek, a finom illatokat többen megirigyelték. Ízlésesen megterített asztalnál fogyasztották el a tanulók amit készítettek. A fánk mellé való finom házi lekvárról sem feledkeztek meg a gyerekek. Mindenki jóízűen lakmározott, a 4. a és a 7.a osztályosok a tanító néniknek is vittek kóstolót belőle. A tanóra jó hangulatban telt, gyermekeink sok új élménnyel gazdagodtak és felelevenítettük a sváb konyha hagyományait.