Siker a Népmese Vetélkedőn

„Erdő, mező, hegy völgy, falu… minden mesél itt. A mesék földje ez – csuda-e, ha szép csendesen mesemondóvá nő a gyermek?”
(Benedek Elek)

A Népmese Vetélkedő során 3-8. osztályos diákok mérték össze tudásukat a népmesékről a Pécsi Kulturális Központ szervezésében. A verseny 3 fordulóból állt, először on-line teszteket kellett kitölteniük a versenyzőknek, majd egy-egy népmese átiratát kellett elkészíteniük illusztrációkkal gazdagítva, végül pedig a döntőben elő is kellett adniuk az általuk írt és az eredeti népmesét is.

Iskolánk három tanulója indult a versenyen, és mindhárman eljutottak a döntőig. Lelkes Evelin 6. a osztályos tanuló A rátóti csikótojás című mesét írta át, melynek címe A villányi tízakós hordó lett. Kállai Kata  8. a osztály tanuló A kóró és a kismadár című mesét alakította át, melynek A lepke és a tulipán címet adta. Preisendorf Andor 8. a osztályos tanuló Koplaló Mátyás történetét dolgozta át népies elemekkel gazdagítva. Ezzel a művel Andor elnyerte a legjobb meseíró díját, míg Katával holtversenyben a második legjobb mesemondók lettek a 7-8. osztályosok között.

Nagyon örömmel láttuk, hogy tanulóink ilyen ügyesen szerepeltek ezen az összetett versenyen, és ilyen magabiztosan mozogtak a mesék világában.

Gratulálunk!

Preisendorf Andor: Koplaló Mátyás