A Medve Szabadtéri Matekverseny egy rendhagyó szabadtéri tanulmányiverseny-sorozat 2019/20-as tanévben. A verseny áprilisi és májusi fordulóit a szervezők a koronavírus-járvány kapcsán azonban elhalasztották.
A szervezői csapat meghirdette a Logirintus nevű, mindenki számára ingyenes online matematikai-logikai kalandot. Az első Logirintus 2020. április 25-én, szombaton hatalmas sikerrel zárult: csaknem 11.000 résztvevő mérette meg magát az online térben. Tanulóink közül Vitényi Áron vállalta a kihívást.
A Logirintusban egy sztoriba összefűzött matematikai-logikai feladatokat kellett megoldani az interneten. A játékosok a Logirintus virtuális térképén állomások között vándorolnak és kijáratokat keresnek. Ehhez az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani, majd a megoldás helyességétől függően tovább haladnak egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél az, hogy a Logirintust a lehető legmagasabb szintű szabályos kijáraton hagyjuk el. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása. A feladatok változatos nehézségűek, így mindenkinek sikerélményben van része! Áron az áprilisi fordulót gyémánt fokozattal teljesítette, és arra buzdítja társait, hogy május 30-án 09:30-tól  a medvematek.hu/logirintus oldalon csatlakozzanak a következő kalandhoz.

Teljesítményéhez gratulálunk.