DSD (Deutsches Sprachdiplom)- Nemzetközi német nyelvvizsga

A Villányi Általános Iskola és AMI a 2020/2021-es tanévtől először DSD (Deutsches Sprachdiplom- Nemzetközi német nyelvvizsga) vizsgaközpont lett, lehetőséget kínálva ezzel tanulóinknak, hogy helyben tegyék le az alapfokú nyelvvizsgát.

A 8. osztályos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjaink közül tízen – Bosznay Luca Anna, Burai Anna, Jakab Melinda,  Kovács Krisztián, Mester Martin, Németh Bence, Rafel Márton, Seilinger- Khin Hanna, Szabó Tünde és Weimert Ádám-  vállalkoztak arra, hogy megírják az írásbeli vizsgát. Az írásbeli vizsga eredményére tanév végéig még várnunk kell.

A szóbeli vizsgára 5 tanuló:

Bosznay Luca Anna

Jakab Melinda

Kovács Krisztián

Seilinger- Khin Hanna

Weimert Ádám

készült fel nagyon lelkiismeretesen és mindannyian sikeres szóbeli vizsgát tettek, melyhez szívből gratulálunk! Nagyon ügyesek voltak! A szóbeli vizsgát a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett 2021. április 7- én időpontra érkezve tették le a gyerekek a kéttagú vizsgabizottság előtt. A bizottság tagjai Flódung János, aki a Pécsi Német Önkormányzat elnöke és a Koch Valéria Iskolaközpont tanára, valamint iskolánk egyik pedagógusa voltak.