Iskolánk is benevezett a Pécsi Kulturális Központ, valamint a Zsolnay Vilmos Technikum és Szakközépiskola által meghirdetett gasztronómiai vetélkedőre. A „Boszorkánykonyha” nevezetű megmérettetésben nagyjából száz hatodik és hetedik osztályos baranyai tanuló vett részt.

Huszonegy csapat indult. Az első körben hagyományos baranyai receptekkel pályáztak a gyerekek a továbbjutásért, később pedig ezeket kellett modernizálni. Két fontos pillére is van ennek a versenynek, egyrészt a fiatalok ismerjék meg, és élvezzék a helyi ízeket, hiszen az is történelmünk része, másrészt lássanak tovább, a manapság elterjedt gyors- és félkész ételeknél.

A verseny döntőjébe iskolánk egy csapata is bejutott. A végső megmérettetés annyira nem is a versengésről szólt, inkább egy igazi élményről: az öt kiválasztott csapat az iskola tankonyhájában készíthette el a kedvenc receptjét, amit végül zsűri pontozott.

Az örömfőzésből receptkönyv is készül, melyet minden nevező megkap, a döntősök pedig a közös orfűi kiránduláson, és egy újabb főzésen is mind részt vesznek majd.

A villányi csapat tagjai: Arany Luca, Czinczár Valér, Pazaurek Roni és Prasch Ráhel 7. a osztályos tanulók. Gratulálunk!

Lehet, hogy egy kép erről: 16 ember, álló emberek és belső tér

Forrás: www.bama.hu