Iskolánk is részt vesz az Oktatási Hivatal által kifejlesztett ingyenes pályaválasztást segítő webes alkalmazás, a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz (POM) használatában.

A Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz, azaz a POM online tesztjeivel, feladataival a tanulók megtalálhatják az érdeklődésüknek, kompetenciáiknak leginkább megfelelő életpályákat. Az online mérőeszköz a 7. és 8. osztályos tanulóink számára érhető el az ingyenes regisztáció után. A mérést sikeresen elvégezték tanulóink. 2021. szeptember 10-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai látogattak iskolánkba, hogy segítsék a 7-8. osztályos tanulóink pályaválasztását. Dr. Cseh Judit vezetésével önismereti tréningen vettek részt, illetve Purger Valéria – a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója – segítségével elemezték a POM mérésük eredményeit.

A rendszer célja elsősorban a tanulók (mint a pályaorientációban közvetlenül érintettek),másodsorban az őket segítő szülők, pedagógusok, pályaorientációs szakemberek támogatása.

A Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz itt érhető el: https://pom.oktatas.hu/