ERDEI ISKOLA

A 6.a osztályos tanulók szeptember 22-24. között a Mecsek Erdő Kikerics erdei iskolájában vettek részt, Sasréten. 20 gyermek tanult itt 3 napon át 3 kísérővel: Gaál Katalin osztályfőnökkel, Hidvégi Zsanett és Németh Zoltán szülőkkel.

Az erdei iskolás részvétel szerepel iskolánk pedagógiai programjában is. Hatodik osztályban természetismeret tantárgyhoz kapcsolódnak az erdei iskolai ismeretek.

Az iskola Sasréten található, erdők ölelésében, az egykori Biedermann birtok területén. Maga az iskola épülete valamikor valóban iskola volt, idejártak a környékbeli gyerekek, évtizedekkel korábban pedig az uraság cselédeinek gyermekei.

Friedrich Ágnes tartotta a foglalkozásokat rendkívül nagy rutinnal, felkészültséggel, türelemmel. Már az első napon bejártuk a tanösvényt. Ágnes játékos feladatokkal tűzdelte az ismeretszerzés fáradságos útját, valamint gyógynövényekről, az Almás-forrásról tudhattunk meg többet. A többi napon túráztunk, a gyógynövényekről kaptunk érdekes tájékoztatás, régi üveghuta nyomait jártuk be, az egykori pince-magtár épületet is meglátogattunk, játszottunk a szigeten, kincset kerestünk térkép alapján, kisvasutaztunk Almamellékre, végül pedig ki kellett nyomozni, hogyan tűnt el Biedermann báró vadászpuskája. Esténként számháborúztak a gyerekek, valamint sötétedés után a rét szélén hallgattuk a szarvasbőgést.

Élményekkel feltöltődve és sok-sok tudással gazdagabban tértünk haza.

Gaál Katalin, osztályfőnök

Lehet, hogy egy kép erről: 13 ember, ülő emberek, álló emberek, lábbeli és szabadtéri

 

 

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló, lábbeli, szabadtéri és fa

Lehet, hogy egy kép erről: állás, fa és szabadtéri

Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember, köztük Szilvia Leib, álló emberek és szabadtéri