Szakmaismereti versenyek

A Villányi Iskola 6. és 7. osztályos tanulói idén első alkalommal vettek részt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett szakmaismereti versenyeken. Figyelem, kreativitás, játék, csapatmunka, versenyzés, kézügyesség, kutató munka, információ feldolgozás. Erre mind szükség van, hogy egy csapat eljusson a döntőig. A két hónapon át tartó 3 fordulós verseny alatt az adott szakmacsoportról kaptak elméleti és gyakorlati információkat a csapatok, így alaposan megismerhették az adott területet.

A második fordulóra minden csapatunk továbbjutott. Ebben a fordulóban az Autómánia versenyen egy markoló megépítése, az Ide-süss! versenyen egy menü, hozzá illő menükártyával való összeállítása volt a feladat. 

A Pécsen megrendezett harmadik fordulóba, a döntőbe 2 csapatunk jutott tovább.

A döntőben az Autómánia versenyen a „Dugattyúk”, Balogh Bence, Fazekas Gyula és Kovács Áron 6. helyezést ért el. A gyerekek 10 állomáson körforgásban oldották meg az ügyességi feladatokat.

Az Ide-süss!  verseny döntőjében a „Villányi Nokedlik”, Radnai Gyula, Tiffán Csenge és Tóth Tamara főzött kétfogásos menüt, ahol 6. helyezést értek el. 

A gyerekek rendkívül lelkesen készültek a feladatokra, ami nem kis kihívást jelentett számukra. Gratulálunk a remek teljesítményhez!