DSD (Deutsches Sprachdiplom)- Nemzetközi német szóbeli nyelvvizsga

A Villányi Általános Iskola és AMI a 2020/2021-es tanévtől DSD  vizsgaközpont lett, lehetőséget kínálva ezzel tanulóinknak, hogy helyben tegyék le az alapfokú nyelvvizsgát.

A 8. osztályos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjaink közül ebben a tanévben  17 tanuló vállalkozott   írásbeli vizsgára. Az írásbeli nyelvvizsga eredményére tanév végéig még várnunk kell.

A szóbeli vizsgát 2022. április 5-én mind a 17 tanuló sikeresen teljesítette a kéttagú bizottság előtt. A bizottság tagjai Flódung János, a Pécsi Német Önkormányzat elnöke és a Koch Valéria Iskolaközpont tanára, valamint Czinczárné Gettó Dalma és Radnai- Kiss Anett, iskolánk pedagógusai voltak.

Sikeres szóbeli vizsgát tettek:

8.a: Czinczár Flóra, Czinczár Valér, Csizmadia Botond, Lelkes Evelin, Pazaurek Roni, Prasch Ráhel, Vitényi Áron, Welchner Hanna

8.b: Csehely Dominik, Erszény Petra, Erszény Roland, Fischer Blanka, Jankuly Zsófi, Márton Mirella,Óbert Benjámin, Óbert György, Óbert Olivér

Tanulóink nagyon lelkiismeretesen készültek a szóbeli megmérettetésre, emihez rengeteg szorgalomra és kitartó felkészülésre volt szükség! Gratulálunk, nagyon ügyesek voltatok!