#dalostalálkozó2022

#villanyi

Lehet, hogy egy kép erről: fa és , szöveg, amely így szól: „az erdő ajándéka”

Május 10.  „Madarak és fák napja”

Ebből az alkalomból országos erdei dalos találkozót szervezett az Erdő Ajándéka Erdei Iskola és Alapítvány. Az Énekelj az Erdőben élménynap az éneklés szárnyaló örömével kapcsolja össze az embereket a természettel.  „A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható.” – mondta Kodály Zoltán. Meggyőződésük szerint az erdőből eredő életerő hasonló fontosságú, semmi mással nem pótolható. Az Énekelj az Erdőben mozgalomban teljes szívvel-lélekkel kapcsolódunk a zenéhez és az erdőhöz egyaránt, ahogy tették ezt már 1863-ban a soproni Dalos-hegyen.

2022. május 6-án, pénteken 10.00 órakor iskolánk is csatlakozott a dalos mozgalomhoz.  5. és 8. osztályos diákjaink ebben az időpontban kimentek a #villanyi parkerdőbe és a felhívásnak eleget téve két dalt is elénekeltek a természetben. A dal a mi ajándékunk az erdőnek. Ezzel fejezzük ki hálánkat a növényekért és állatokért, amit az erdő nyújt számunkra.

A Madarak és fák napja alkalmából 5. 6. és 8. osztályos diákjaink végig járták az újonnan elkészült tanösvényt is, mely bemutatja a környék növény-és állatvilágát.