Iskolánk már évek óta indít csapatokat az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen. A hazai és határon túli oktatási intézmények 3-12. osztályos tanulói vehetnek részt ezen a  megmérettetésen.

A verseny  három internetes fordulóból tevődik össze. A 7-8., 9-12. osztályos kategóriában megrendezett elődöntő online formában, a Microsoft Teams felületen zajlott, ami előre meghatározott feladatokból állt. Ezek közt szerepeltek kötözések, fektetések és szituációs gyakorlatok. Az elődöntőbe azon csapatok kaptak meghívást, amelyek eredménye a 3 internetes fordulón elérte a 85%-ot, kategóriánként legfeljebb 10-10 csapat.

A verseny honlapján megjelent feladatokra a megadott – elsősorban internetes – szakirodalom alapján kell válaszolni. Főbb témakörök: anatómia, baleset-megelőzés, élettan, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem, egészségfejlesztés és balesetvédelem. A szervezők célja egy magas színvonalú, hazai és nemzetközi szakmai iránymutatásokra, valamint modern oktatásmódszertani alapelvekre épülő verseny lebonyolítása. Kiemelt cél a diákok elsősegélynyújtási, egészségvédelmi és egészségfejlesztési ismereteinek fejlesztése.

Ebben a tanévben könyvelhettük el az első nagyobb eredményt a versenyen, ugyanis a  8.b osztályból szerveződött Vérprofik csapata: Márton Mirella, Fischer Blanka és Jankuly Zsófi  országos nyolcadik legjobb ereménnyel, a kategóriájukban bejutottak az elődöntőbe. Bár a döntőbe jutás ezúttal nem sikerült, az elődöntőben szépen helyt állt a csapat.  A megszerzett egészségügyi ismeretek és a vizsgaszituáció tapasztalatai  mindenképpen hasznosak lesznek a résztvevők életében.

Gratulálunk a Vérprofiknak !

Felkészítő tanáruk: Baranyi Ágnes