Hatalmas büszkeség iskolánknak, hogy a Villányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6. a osztályos tanulója  RADNAI GYULA lett 2022-ben Baranya megye KicsiNagykövete. 

Gyula és a KicsiAttasék, Hadra Bíborka (Beremend), Kovács Áron (Baksa) és Bogdán Emese (Téseny) az országos döntőben fogják képviselni Baranyát.

De a döntő előtt még egy komoly megmérettetés várt a gyerekekre. A KicsiNagykövetnek és az attaséknak egy rövid videót kellett készíteniük, amiben a megye egyik hagyományos ételét készítették el, és ehhez segítségül hívtak egy baranyai ismert személyt vagy egy jó gazdát. Mivel Baranya megye neve valószínűleg a „bor anyja” kifejezésből származhat, így a lelkes csapat a villányi Gere Pincészetben találkozott, ahol a pincészet tulajdonosa Gere Viktória segített a főzésben és a videóban is szerepelt a versenyzőkkel. Gyula nagyszülei is segítő kezet nyújtottak, így hamar elkészült a jellegzetes baranyai étel a gőzgombóc káposztás oldalassal. A vidám nap így egy ínycsiklandó vacsorával ért véget, melyen elfogyasztották a gőzölgő gombócokat. A találkozót csatakiálltással zárták, mely szerint:

„A gőzgombóc egy klassz kaja, legjobb megye Baranya”!

Az országos döntő 2022. szeptember 30-án kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Múzeumban. Sok sikert kívánunk a KicsiNagykövetnek, Radnai Gyulának és persze a KicsiAttaséknak is.

Gratulálunk Gyula, büszkék vagyunk rád!