A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.
(Szent-Györgyi Albert)

A Magyar Diáksport Napja lehetőséget teremt minden év szeptember végén arra, hogy kiemelten foglalkozzunk a mozgás és a sport fontosságával. Az idei év fókusztémája az „Irány a zöld!” lett, ami Ökoiskolaként nagyon közel állt hozzánk.
Ezen a napon a gyerekek az iskolánkban és a településen elérhető sportokkal, mozgásformákkal ismerkedhettek segítőinknek és iskolánk pedagógusainak köszönhetően.
A bemelegítésért  fitneszcsapatunk tagjai tartották, majd ezt követően bemutatkozott a mazsorettcsoport is. Az egyik állomáson Vitényi Donát vezetése által crossfit órán vettek részt a gyerekek, majd a Villány TC edzői tartottak labdás ügyességi foglalkozást számukra, illetve röplabdázhattak Hajas Andrea  kolléganő vezetésével, és szivacskézilabdázhattak Wittmann Tamás testnevelő tanár kolléga közreműködése mellett.
A felső tagozatosok a sportágválasztó program előtt futóversenyen is részt vettek, és 2022 métert futottak ebben az évben, s minden befutót a mazsorettcsoport tagjai üdvözöltek a célban.
Nagyon köszönjük a szervezők és a lelkes segítők munkáját.