A Pécsi Egyházmegye hitoktatási irodája idén is megrendezte a már hagyományos hittanos olimpiát május 10-én a Magtár Látogatóközpontban. Az eseményen mintegy száz, Pécsről, Egerágról, Komlóról, Mohácsról, Hosszúhetényből, Lengyelből, Tevelről, Kurdról, Szekszárdról, Sióagárdról, Paksról és Villányból érkező gyermek vett részt. A játékos együttlétet idén is két kategóriában hirdették meg: 5-6. és 7-8. osztályos diákok 4 fős csapatokban mérték össze tudásukat és ügyességüket.
A vetélkedő témája A mi plébániánk, helyünk az egyházmegyében volt. A csapatok már a verseny előtt is összedolgoztak, hiszen plébániájuk nagyköveteiként egy saját készítésű, néhány perces videót kellett előre elkészíteniük, melyben bemutatták plébániájuk történetét, jellemzőit, érdekességeit, életét. Ezen kívül minden csapat magával hozott és a verseny helyszínén egy rögtönzött kiállítótérben bemutatott egy szabadon választott technikával – szintén előre és közösen megalkotott tárgyat (pl. szobrot, makettet, plakátot, zászlót stb.), amely plébániájuk legfontosabb, legérdekesebb jellemzőit jelenítette meg. A vetélkedő során játékos és gondolkodtató feladatokat oldottak meg a tanulók csapatban.
A Villányi Angyalok, Benczenleitner Liza, Lelkes Luca, Lelkes Réka és Preisendorf Erna 5. a osztályos tanulók részvételével 5. helyezést értek el az erős mezőnyben. Szívből gratulálunk hozzá!