Becsengettek iskolánkban,
indulok, mert várnak.
Vállamon pihen jelképe
jövőnek, tudásnak.

Szeptember múltunk idézte
épp, mint minden évben,
tanulni vágyunk most ismét,
mert tudjuk, megérte.” (Hecz János Sándor)

Szeptember 1-jén kezdetét vette a 2023/24-es tanév, melyet a szokott módon és helyszínen nyitottunk meg. Tanévnyitó ünnepségünket megtisztelte jelenlétével Mayer István Polgármester Úr, Eckhardt Beáta a Villányi Kikerics Óvoda vezetője, Régertné Ténich Angéla a Szülői Szervezetünk vezetője és Kecskés Márta lelkész asszony. Az 1. osztályosok tanítóik- Kész Judit és Kürti Istvánné – vezetésével és a 4. osztályosok kíséretében dobszóra érkeztek meg az ünnepség helyszínére. Szimbolikusan elköszöntek az óvodától, és megtették első lépéseiket az iskolában.
Gratulálunk a fellépőknek: Jerkus Flórának (1. a) és Jerkus Dorkának (7. a); Schuller Zsófiának (4. a); valamint Mirkó Hannának (4. a) és Nagy Dominiknak (4.a).

Részlet Maczkó Vivien igazgató ünnepi beszédéből:

Kedves Vendégeink!

 A tanév kezdetén mindenki lelkesen veti bele magát az új feladatokba, de a nyár sem telt események nélkül.  

Három nyertes Erzsébet-tábor pályázatunknak köszönhetően 90 tanuló vehetett részt napközi táborainkban, ahol változatos programok, kirándulások, és sok-sok élmény várt a gyerekekre. Mindezek megszervezését és megvalósítását köszönöm a kollégáimnak: Radnai-Kiss Anettnak, Fritsch Mariann-nak, Czinczárné Gettó Dalmának, Magonyiné Maurer Mariannának, Baranyi Ágnesnek, Kővári Bernadettének, Szakálosné Tompos Tímeának, Szücsné Pólya Csillának, Dénes Nikolettnek és Hajas Andreának.

Hagyományosan augusztusban kerül sor a Harsány-hegyi csata megemlékezésre, amelynek iskolai vonatkozása is van, hiszen a vetélkedő 1. helyezett csapata ekkor veheti át a vándorkupát Villány és Nagyharsány polgármesterétől. Nagy örömünkre továbbra is iskolánkban maradt a kupa, hiszen Kovács Lili, Orgyán Petra és Holczer Balázs szerezték meg az első helyet Magonyiné Maurer Marianna vezetésével.

Szintén a nyár eseményeihez tartozik, hogy diákjainknak lehetősége volt részt venni a Budapesten megrendezett Atlétikai Világbajnokság nyitónapjának programjain. Köszönöm Hajas Andreának és Wittmann Tamásnak, hogy megszervezték a programot, és Szülői Szervezetünknek, hogy támogatták a gyermekek utazását.

Új Okostantermünk kivitelezési munkálatai is megkezdődnek az ősz folyamán, az ehhez kapcsolódó informatikai eszközök – notebookok, okostábla, 3D nyomtató – már megérkeztek a nyár folyamán.

A szünet során technikai dolgozóinknak is sok feladata volt, hiszen a szokásos nyári karbantartási munkálatok, festési feladatok mellett az iskolaudvar szépítésén is dolgoztak. Köszönjük a munkájukat és Villány Város Városüzemeltetési csoportjának segítségét.

Az EFOP 4.1.2-es pályázat, melynek köszönhetően új tornaterem, művészeti szaktanterem és természettudományos szaktanterem is épült, utolsó szakaszához érkezett, a tervek szerint szeptember végén  kerül sor a projektátadó ünnepségre, amelyre Önöket is szeretettel várjuk. Ennek pontos időpontjáról tájékoztatni fogjuk Önöket a szokott módokon.

Engedjék meg, hogy ezt az ünnepi alkalmat megragadva köszöntsem Keményné Mecséri Márta tanítót, aki 40 éves munkaviszony és 33 évnyi oktató-nevelő munka után szeptembertől felmentési idejét kezdi meg.  Köszönjük neki a sok-sok évnyi lelkiismeretes és példamutató munkát, és további örömöket és aktív nyugdíjas éveket kívánunk neki unokái körében.

A búcsú mellett új kollégát is köszönthetünk a nevelőtestületben. Hiszen ettől a tanévtől kezdve a 5-6. osztályosaink Laurinyecz Tünde tanárnővel találkozhatnak majd a matematikaórákon.  

Művészeti iskolánk változatlan nevelőtestülettel kezdi majd a tanévet szeptember 11-én. Wágnerné Tóth Fruzsina, Juhász Tiborné, Gaál Katalin, Vass Benjámin és Ahmann Balázs várják majd az ifjú zenészeket az egyéni és csoportos órákon.

A mindennapi munkánkhoz örömet, egészséget, a gyermekekben a lehetőségek birodalmának felfedezését, a szülőkben igaz segítőtársakat, velük együtt elért és megélt sikereket, optimizmust, jó csapatmunkát kívánok!

Ezekkel a gondolatokkal vezérelve a 2023/24-es tanévet megnyitom.”

Sikerekben és élményekben gazdag tanévet kívánunk mindannyiunknak!