2024. április 8-án a 7. és 8. osztályos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákokkal Geresdlakra kirándultunk, ahol a gyerekek Hefeknödel-t készítettek, majd a kiállítások megtekintése után el is fogyasztottuk az ízletes gőzgombócot. Megnéztük a Babakiállítást-  ami ababák, a népviseletek elkészítésén és bemutatásán túl az egykori falusi élet pillanatképeit eleveníti fel- a Kézimunka kiállítást, a Kendő, vállkendő kiállítást és a Mézeskalácsfalut is.

 

2024. április 16-án az 5. és 6. osztályos németesekkel Szekszárdra utaztunk. A Magyarországi Német Színházban (Deutsche Bühne) a Grimm testvérek meséje alapján Catharina Fillers/ Stefanie Schnitzler  Hamupipőke (Zwei Tauben für Aschenputtel)  című előadását tekintettük meg. Majd egy drámapedagógus beszélgetett a tanulókkal a meséről. Végül még a kulisszák mögé is betekinthettünk, ami különösen érdekes volt a gyerekek számára. 

A nap zárásaként végigjártuk a Szekszárdi Német Nemzetiségi Tanösvényt.

 

Köszönjük Troszt Erzsébetnek és a Villányi Német Önkormányzatnak, valamint a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetségének az anyagi támogatást.