2022. november 28-30. között iskolánk 5. osztályos tanulói Zánkán táboroztak a sikeres Erzsébet-karácsony pályázatunknak köszönhetően. 2022 novemberétől, egészen december közepéig a zánkai tábor főtere téli mesevilággá alakul: a karácsonyi vásárok hangulatát megidézve a kis faházakhoz a méz illata hívja téli csemegézésre a táborozókat, de méltán népszerű lekváros édességet is kóstolhatnak az adventi forgatag látogatói. A gyerekek és kísérőik egy bögre forró teával a kezükben gyönyörködhetnek az ünnepi fényekbe öltöztetett tábori környezetben, a nyári táborozásokról jól ismert dottó kisvonat fényfüzéres kivilágításában, a felfújható hóemberekben és rénszarvasokban, valamint a több száz piros és aranyló gömbbel feldíszített óriási, főtéri karácsonyfában. A hangulatos dekorációval és a karácsonyi finomságokkal az adventi forgatag nem ér véget: korcsolyapálya is várta a gyerekeket.
A főtér mellett további tábori helyszínek is izgalmas és különleges programokat tartogattak a fiatal vendégek számára: a Fővárosi Nagycirkusz kifejezetten az Erzsébet-karácsonyra megálmodott cirkuszi produkcióval állt színpadra hazai és nemzetközi művészek közreműködésével. A szintén megújult sportcsarnokban sportos, játékos vetélkedőkön vehettek részt a gyerekek, este pedig a zenei programok és előadások kapták a főszerepet. Első este a Magyar Népmese Színház előadásában egy tradicionális, karácsonyi betlehemes játékot tekinthettek meg, a második estén pedig önfeledten szórakozhattak Oláh Gergő könnyűzenei koncertjén.
Sok-sok élménnyel és finomsággal gazdagodva tértek haza a gyerekek csodás három nap után, és mindenkinek ajánlják a jövőben is a balatoni adventi hangolódást.