Az adventi időszakban elkezdődik a karácsonyi készülődés és az izgatott várakozás, ami a gyerekek esetében fokozottan érezhető. Így iskolánkban is törekszünk arra , hogy ezt az időszakot olyan programokkal és tartalommal töltsük meg, ami az ünnep igazi értelmét átadja számukra. Hiszen az ajándékoknál sokkal fontosabb az együtt töltött idő és a közös élmények.
Az advent és a Mikulás-várás jegyében szervezzük meg évek óta az Adventi Varázslat elnevezésű programunkat Villány Város Önkormányzatával együttműködve. Az alkalomra idén is lelkesen készültek művészeti csoportjaink, kicsik és nagyok egyaránt. December 3-án megtekinthettük mazsorettcsoportunk két előadását is, az 1-2. osztályosok táncbemutatóját, a felső tagozatosok kézjelekkel és gyertyákkal színesített produkcióját, valamint alkalomhoz illő verseket és prózai műveket.
Nagy élmény volt minden produkció, köszönjük az élményt a gyerekeknek és a felkészítő tanároknak, Szücsné Pólya Csillának – aki a délután házigazdája is volt -, Szabóné Rózsa Idának, Magonyiné Mauer Mariannának, Hajas Andreának és Stercz Mírának. Köszönjük a Diákönkormányzat és segítőjük, Szakálosné Tompos Tímea munkáját.