Ismét eltelt egy év, ismét csatára készültek a 6. osztályosok. A legnagyobb örömünkre idén 13 iskola csapata mérte össze tudását Beremenden a Kovácsműhelyben, amely a helyszínt biztosította  versenyünknek. A vetélkedő kezdetén Dr. Polgár Balázs, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa tartott előadást Csata a Harsány-hegynél (1687) címmel, majd kezdetét vette a verseny, amely során 16 állomáson kellett bizonyítania a háromfős csapatoknak tudását, ügyességét és gyorsaságát. Az első helyezést végül a Villányi Törökverők csapat érte el, amelynek tagja volt Kovács Lili, Orgyán Petra és Holczer Balázs. Felkészítő tanáruk Magonyiné Maurer Marianna volt. A második helyezett az Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola csapata lett, míg a harmadikak a Kanizsai Dorottya Általános Iskola Szótüzérei lettek. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Az esemény nagy összefogás révén valósult meg, a Mohácsi Tankerületi Központ támogatása mellett a Villányi Általános Iskola és AMI, valamint a Beremendi Általános Iskola és AMI pedagógusai munkacsoportot hoztak létre az eseményhez kapcsolódóan, együtt dolgoztunk a szervezés és a megvalósítás során. És természetesen nagy segítséget nyújtott a Harsány-hegyi Csata Bizottság, akik tíz évvel ezelőtt megálmodták ezt a vetélkedőt, és idén is ötletes feladatokkal várták a gyerekeket. Emellett a Siklósi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szociális segítői, az Apró Paták Lovassport Egyesület, a Victorem Hagyományőrző Egyesület, Beremend Nagyközség Önkormányzata és a Kásádi Önkormányzat is kivette a részét az esemény megvalósításából.
Mindez nem valósulhatott volna meg  Villány Város Önkormányzata és  Nagyharsány Községi Önkormányzatának támogatása nélkül, akik évről-évre jelentős anyagi támogatást nyújtanak a rendezvény megvalósításához, biztosítják a gyerekek ellátását, a szükséges eszközöket és jutalmakat is.
Nagyon köszönjük nekik, illetve azt is, hogy a vetélkedő alapító településeinek mindhárom polgármestere, Mayer István, Kollár Csaba és Theisz Ferenc is megtisztelte rendezvényünket a jelenlétével.

Sajtó megjelenés: https://www.bama.hu/helyi-kozelet/2023/05/egyre-tobb-hatodik-osztalyosokbol-allo-csapatot-varnak-a-harsany-hegyi-csatara